Mitä kuuluu krihaveteraaniohjelmalle?

Kriisinhallinnan veteraaniohjelman toimeenpano etenee tavoitteiden mukaisesti. Poikkihallinnollisessa yhteistyössä valmisteltu Kansallinen kriisinhallinnan veteraaniohjelma sisältää toimenpiteitä ja tehtäviä vuosille 2015-2019.

Tänä suomalaisen rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan 60-vuotisjuhlavuonna toteutetaan muun muassa kriisinhallinnan veteraanikortin lähettäminen tunnukseksi ja tunnustukseksi kaikille kriisinhallintatehtävissä palvelleille noin 40 000 suomalaiselle. Kortit on tarkoitus lähettää joulukuun alkuun mennessä. Toinen tämän vuoden tavoite on sosiaali- ja terveysministeriössä valmisteilla olevan kriisinhallinnan ammattitauti- ja tapaturmalain antaminen hallituksen esityksenä eduskunnalle. Lain on tarkoitus tulla voimaan viimeistään 1.1.2017 lukien.

Tulevien vuosien toimenpiteitä ovat mm. palveluksen aikaisen tuen kehittäminen ja tutkimushanke psykososiaalisen toimintakyvyn tuen kehittämiseksi. Lisäksi toteutetaan hanke, jossa kerätään ja analysoidaan kokemuksia sellaisilta lapsilta ja nuorilta, joiden vanhemmista toinen on tai on ollut kriisinhallintatehtävissä.

Viime vuosikymmenellä kriisinhallinnan toimintaympäristö muuttui aiempaa vaativammaksi eivätkä kaikki seurannaisvaikutukset ole välttämättä vielä tulleet ilmi. Jotta niin viranomaiset kuin vapaaehtoistoimijatkin pystyvät paremmin vastaamaan kriisinhallintaveteraanien muuttuviin tarpeisiin, on kriisinhallinnan veteraaniohjelmaa tarkoitus jatkaa myös vuoden 2019 jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *