Rintamaveteraanien kirkkopyhän juhlassa

20160505_125427_pakattu

Osallistuin helatorstaina 5.5.2016 Uudenmaan rintamaveteraanien kirkkopyhän juhlaan Mäntsälässä. Tilaisuudessa pitämässäni juhlapuheessa osoitin kiitokseni veteraaneille, lotille ja kotirintamanaisille Suomen itsenäisyyden hyväksi tehdystä työstä. Isänmaanrakkaus ja usko oman asian oikeellisuuteen auttoivat Suomen puolesta taistelleita olemaan periksiantamattomia ja tekemään uhrauksia maamme itsenäisyyden säilyttämiseksi.

2016-05-05 14.16.30_pakattu

Valotin puheessani myös Suomen puolustuksen ajankohtaisia kysymyksiä ja otin kantaa viime viikolla julkaistun Nato-selvityksen viitoittamaan keskusteluun. Kiitos veteraanien, Suomi on itsenäinen suvereeni valtio, joka päättää itse omista asioistaan – myös siitä, hakeeko Naton jäsenyyttä vai ei. On kuitenkin Suomen edun mukaista koordinoida yhdessä Ruotsin kanssa mahdollisen jäsenyyden hakemista tai sen hakemattomuutta.

Juhlapuhe on luettavissa kokonaisuudessaan puolustusministeriön sivuilla.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *