Sotilaspoikien Perinneliitto 25 vuotta

2016-08-19 14.37.52_resized(1)

Pidin 19. elokuuta juhlapuheen Sotilaspoikien Perinneliiton 25-vuotisjuhlassa Lahdessa. Puheessani korostin isänmaan kunnioitusta ja maanpuolustustahtoa arvoina, joiden varaan Suomen puolustus nojaa vielä tänäkin päivänä.

Eräs olennainen maanpuolustustahtoa ylläpitävä tekijä on puolustusratkaisumme kulmakivi, yleinen asevelvollisuus. Sen lisäksi, että asevelvollisuus on käytännössä ainoa mahdollinen tapa järjestää kustannustehokkaasti Suomen kokoisen laajan mutta vähäväkisen maan puolustus, se takaa maanpuolustuksen säilymisen koko kansan asiana.

Nostin puheessani esille sotilaspoikien, pikkulottien ja yleensä koko yhteiskunnan osallistumisen sotaponnisteluihin. Sotilaspoikajärjestöllä oli myös laajempi merkitys: Pohjimmiltaan sotilaspoikatoiminta oli kasvatuksellista nuorisotyötä, jossa lapsia ja varhaisnuoria opetettiin isänmaallisuuteen, vastuunkantoon ja kristillisyyden kunnioittamiseen. Sotilaspoikajärjestö rakensi suomalaista kansakokonaisuutta.

Kiitos Sotilaspoikien Perinneliitolle arvokkaasta työstä vuosien varrella ja menestystä tuleville vuosille!

Puhe on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa www.defmin.fi/puheet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *