Tapahtui Tampereella

Perussuomalaisten vaalimökillä kansalaisia tapaamassa.

Vierailin 24.3. Tampereella, jossa tutustuin puolustusvoimien strategisen kumppanin, teknologiakonserni Insta Group Oy:n toimintaan. Pidin myös tervehdyspuheen Maanpuolustuksen Insinöörit ry:n 50-vuotisjuhlassa ja avasin Perussuomalaisten vaalimökkikauden Tampereen keskustorilla.

Torilla keskustelua herättivät mm. yleiseen turvallisuuteen ja kansainväliseen puolustusyhteistyöhön liittyvät asiat, joita myös Aamulehti käsitteli paikan päältä tekemässään jutussa. Totesin lehdelle antamassani haastattelussa tiedonkulun viranomaisten välillä parantuneen kansainvälisen yhteistyön myötä, mikä on auttanut terrori-iskujen ehkäisemisessä. Suomen ongelma on kuitenkin vielä toistaiseksi se, että kansallisesti pystymme tekemään liian vähän. Sen vuoksi tarvitsemme voimaan nyt luonnosvaiheessa olevat siviilitiedustelu- ja sotilastiedustelulait, jotta voimme seurata etenkin verkossa tapahtuvaa terroristien toimintaa. Tiedustelulait ovat välttämättömiä myös kyberuhkilta puolustautumisessa.

EU-mailta on kuulunut toiveita unionin puolustusyhteistyön syventämisestä. En kuitenkaan usko, että EU kehittyisi perinteiseksi puolustusliitoksi, vaikka puolustusyhteistyötä jäsenmaiden välillä tiivistettäisiinkin. Itse pidän kansainvälistä puolustusyhteistyötä lisänä kansalliseen puolustukseen ja mahdollisuutena verrata Suomen suorituskykyä muihin. Suomen puolustuksen avainsuorituskyvyt on kuitenkin aina syytä pitää omissa käsissä. Meillä on itsenäinen ja uskottava kansallinen puolustus, joka pidetään kunnossa, mitä tahansa tapahtuukin.

Tampereen keskustorilla pitämäni puhe on katsottavissa Youtubessa.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *