Punavihreää rähinöintiä

Eilisestä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden palautuslennosta Afganistaniin liikkuu paljon väärää tietoa ja tahallisia väärinymmärryksiä erityisesti sosiaalisessa mediassa. Demarit, vasemmistoliittolaiset ja varsinkin vihreät poliitikot Ville Niinistö etunenässä ovat agitoineet joukkojaan barrikadeille muun muassa levittämällä valheellista tietoa siitä, että palautettavien joukossa olisi ollut mm. raskaana olevia naisia tai lapsia. Kumpiakaan ei lennolla ollut. Sen seurauksena poliisin toimintaa pyrittiin estämään tavalla, jossa ei ollut enää kyse rauhanomaisesta mielenilmauksesta vaan aktiivisesta viranomaisen toiminnan estämisestä. Tänään rähinöinti jatkui, kun joukko mielenosoittajia tunkeutui sisäministeriöön.

On kauniisti sanottuna erikoista, että jotkut kansanedustajatkin epäilevät sitä, ettei Suomi olisi eurooppalainen oikeusvaltio, joka kunnioittaa ihmisoikeuksia, kansainvälisiä sopimuksia ja EU-lainsäädäntöä. Palautettavat ovat käyneet läpi kaikki mahdolliset valitustiet viranomaispäätöksistä tuomioistuimiin. Tänä päivänä ketään henkilöä, jonka turvapaikkaprosessi on kesken, ei palauteta Suomesta.

On myös muistettava, että yhdelläkään ulkomaan kansalaisella ei ole automaattisesti oikeutta oleskella Suomessa. On viranomaisten lakisääteinen tehtävä puuttua laittomaan maassa oleskeluun. Lähtökohta on aina se, että henkilö noudattaa saamaansa lainvoimaista päätöstä ja poistuu itse maasta. Jos poistuminen ei tapahdu vapaaehtoisesti, on palauttaminen poliisin lakisääteinen tehtävä.

Palautuksia toimeenpanevat useat Euroopan maat. Viime viikolla esimerkiksi Saksa on palauttanut Afganistaniin ihmisiä, joilla ei ollut oikeutta turvapaikkaan.

Kuin kirsikkana tämän punavihreän rähinäkakun päällä oli Metsälän vastaanottokeskuksessa poliisin toimintaa häiritsemässä Oulunkylän seurakunnan julkkispappi, joka jouduttiin poistamaan voimakeinoin paikalta. Luterilaisen kirkon johdosta on toki jo aikaisemmin todettu, että kirkon tehtävänä ei ole puolustaa suomalaisuutta tai Suomen etua. Sen tehtävänä ei ole myöskään haitata oikeuslaitoksen päätösten toimeenpanoa tai viranomaisten toimintaa.

4 thoughts on “Punavihreää rähinöintiä”

  1. Kolmasti kirkastettua asiaahan se ministeri puhuu. Että Ville Niinistön tai AM Henrikssonin harkintakyky petti tässä yhteydessä noin pahasti, on asia, jonka kyllä soisi realisoituvan seuraavissa eduskuntavaaleissa. Vaikka turha mahtaa toivo olla. Mutta mitä seurauksia voi olla virkatoimiaan tekevien poliisien työn vaikeuttamisen tai suoranaisen estämisen pitämisellä jotenkin ansiokkaana ja suorastaan sankarillisena. Siitä tulisi keskustella ihan vakavasti.

  2. Hyvin kirjoitettu. Nyt on oltava lujana, muuten meno on kohta kuin banaanivaltioissa.

  3. Perussuomalaiset ovat ainoa puolue, josta löytyy kohtuullisesti rohkeutta toimia isänmaan puolesta. Valitettavasti lainsäädäntö rajoittaa tätä varsin paljon, niin ainakin eräät perustuslaintulkitsijat asian esittävät. Joidenkin puoluepoliitikkojen mielestä isänmaan etua ei saisi ajaa edes silloin, kun lainsäädäntö sitä edellyttää, vaan muiden maiden kansalaisten edun tulisi mennä suomalaisten edun edelle. Riippumatta siitä, mitkä ovat seuraamukset, lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *