Kaarti päälle – yhdessä voima

Pidin 25.11.2017 juhlapuheen Karjalan Prikaatin Kilta ry:n 60-vuotisjuhlatilaisuudessa Kouvolassa. Sain tilaisuuden yhteydessä huomionosoituksena Killan pienoislipun.

Puheessani käsittelin mm. valmiuden kehittämistä sekä vapaaehtoista maanpuolustustyötä.

Turvallisuusympäristön muututtua puolustusvoimien toimintaa on kehitetty valmius edellä. Valmiuden lähtökohtana on oltava se, että ylittipä maahantunkeutuja rajan missä päin Suomea tahansa tai iskipä se missä kohteessa tahansa, vastarinta alkaa välittömästi. Täällä eivät pienet vihreät miehet käyskentele vapaasti.

Vapaaehtoista maanpuolustusta kehitetään kesällä hyväksytyn puolustusselonteon mukaisesti. Tavoitteena on vahvistaa vapaaehtoisen maanpuolustuksen asemaa paikallispuolustuksessa ja virka-aputehtävissä. Kerroin puheessani aiheeseen liittyvästä jatkoselvityksestä, joka vuoden loppuun mennessä tarkastelee ensisijaisesti vaihtoehtoa, jonka mukaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen antama sotilaallinen koulutus organisoitaisiin osaksi puolustusvoimia.

Puheeni lopuksi toivotin Karjalan Prikaatin Kilta ry:lle antoisaa vuosijuhlaa ja aktiivisia tulevia vuosia reserviläistoiminnan parissa. Vapaaehtoinen maanpuolustustyö, jota Karjalan Prikaatin Kilta aktiivisesti harjoittaa on asevelvollisuusjärjestelmäämme kannatteleva voima. Se ylläpitää ja kehittää taidon lisäksi maanpuolustustahtoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *