Latviassa jääkärien sotilasvalan 100-vuotisjuhlassa

Latvian puolustusministeri Raimonds Bergmanisin kanssa juhlatilaisuudessa.

Osallistuin 13.2.2018 jääkärien sotilasvalan ja jääkärilipun vihkimisen 100-vuotisjuhlatilaisuuksiin Latvian Liepajassa.

Jääkärit vannoivat valan ensimmäisinä sotilaina Suomen lailliselle hallitukselle 100 vuotta sitten, 13.2.1918 Liepajassa Pyhän Kolminaisuuden kirkossa. Samassa yhteydessä vihittiin jääkärilippu. Jääkärit aloittivat valaa seuraavana päivänä paluumatkansa itsenäistyneeseen Suomeen.

Vierailuun kuului myös kahdenvälinen tapaaminen Latvian puolustusministeri Raimonds Bergmanisin kanssa. Keskustelimme lähialueen turvallisuustilanteesta, maidemme välisestä puolustusyhteistyöstä sekä materiaaliyhteistyöstä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *