Maanpuolustuskurssin avajaisissa

Olin puhumassa 225. Maanpuolustuskurssin avajaisissa Helsingissä 5.3.2018. Puheessani tarkastelin puolustusselonteon toimeenpanoa ja puolustuksen resursseja.

Puolustusselonteon toimeenpano on hyvässä vauhdissa. Lainsäädäntöhankkeet, valmiuden parantaminen ja vapaaehtoisen maanpuolustuksen kehittäminen ovat edenneet suunnitellusti.

Myös kansainvälisen puolustusyhteistyön saralla on tehty hyvää tulosta – esimerkkeinä onnistunut Nordefco-puheenjohtajuuskausi sekä usean maan kanssa solmitut yhteistyöasiakirjat.

Kansallisen puolustuksen edut ovat kuitenkin aina etusijalla. Jos kriisinhallintaoperaatioihin löytyy lisärahoitusta, pitää sitä löytyä myös kansalliseen puolustukseen. Kansainvälinen toiminta ei saa syödä kansallisen puolustuksen resursseja.

Puolustusvoimat on tehnyt kuluneen kahden vuoden aikana paljon valmiuden eteen. Tavoitteena on aiempaa tehokkaampi järjestelmä, joka soveltuu nykyiseen valmiusajatteluun. Puheessani totesinkin valmiuden olevan parhaimmassa kunnossa sitten 1990-luvun lopun. Puolustus on asennossa, se on valmiusasennossa.

Puhe on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa: www.defmin.fi/puheet

Aiheesta uutisoivat mm. Yle ja Kaleva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *