Politiikan toimittajien vieraana

Olin politiikan toimittajien aamiaisvieraana 8.3.2018.

Keskustelunaiheiksi tilaisuudessa nousi mm. Ottawan sopimuksen kieltämien jalkaväkimiinojen korvaajaksi suunniteltu hyppypanos, joka on parhaillaan testausvaiheessa. Tarkensin julkisuudessa olleita tietoja ja kerroin, että kyse on etälaukaistavasta räjähteestä, joka ponkaisee ilmaan ja ampuu sieltä alaspäin teräs- tai volframikuulia. Hyppypanos tehoaa myös miehistönkuljetusajoneuvoihin ja sen avulla voidaan saavuttaa alue- ja ennen kaikkea pelotevaikutus, niin sanottu miinakauhu, joka jalkaväkimiinojen myötä menetettiin. Uusi ase on kotimainen innovaatio, jonka englanninkielinen työnimi on ollut “Take off Canister”.

Toinen keskustelua herättänyt asia oli kaksoiskansalaisuus puolustushallinnon viroissa. Aihetta koskeva esitysluonnos lähti hiljattain lausunnoille. Esityksen tarkoituksena on hallitusohjelman mukaisesti estää kaksoiskansalaisten pääsy sotilasvirkoihin. Kysymys on kansallisesta turvallisuudesta. Säännökseen liittyisi kuitenkin mahdollisuus myöntää hakijalle erivapaus, eli poikkeuksia voidaan tarvittaessa tehdä.

Aamiaistilaisuuden aiheista uutisoivat mm. MTV, Demokraatti ja Keskisuomalainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *