Vielä kerran Malmin lentokentän puolesta

Jätin yhdessä Helsingin Sinisen valtuustoryhmän puheenjohtajan, kaupunginvaltuutettu Sampo Terhon kanssa valtuustoaloitteen, jossa vaadimme Helsingin kaupunkia järjestämään kansanäänestyksen Malmin lentokentän kohtalosta. Katsomme, että kaupunki ei saa lakkauttaa historiallista, toimivaa, kiinnostavaa ja paikallisille tärkeää kenttää kuuntelematta kunnolla helsinkiläisten ääntä. Aloite sai tarvittavan määrän allekirjoituksia peräti seitsemästä eri valtuustoryhmästä.

Malmin kentän kohtaloa on pohdittu jo pitkään, mutta kaupunkilaisten kantaa asiaan ei ole missään vaiheessa haluttu kuulla. Esimerkiksi TNS Gallupin vuonna 2017 tekemässä tutkimuksessa lentokentän haluaisi säilyttää selvästi yli puolet helsinkiläisistä. Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta katsoi aiemmin tällä viikolla yksimielisessä mietinnössään, ettei se voi puuttua kunnalliseen päätöksentekoon, mutta kansalaisaloitteeseen kerätty huima nimien määrä on painava peruste kaupungille harkita kantansa kenttään uudelleen.

Ilmailun merkitys kasvaa jatkuvasti Euroopassa, joten monipuolisten lentomahdollisuuksien turvaaminen on perusteltua. Malmin lentokenttä on yksi merkittävä tekijä ilmailuelinkeinon kehittämiseksi ja koulutustoiminnan mahdollistamiseksi pääkaupunkiseudulla. Sitä paitsi se on ainutlaatuinen rakennuskulttuurinen kokonaisuus, jonka soisi säilyvän alkuperäisessä tehtävässään.

4 thoughts on “Vielä kerran Malmin lentokentän puolesta”

  1. Malmin kenttää tarvitaan ja sitä ei saa millään vehkeilyllä lopettaa.

  2. Olen jo aiemminkin näillä sivuilla ilmaissut sen , olen käynyt laskuvarjojääkäri koulun ja että meillä on hyvä puolustusministeri joka ymmärtää taatusti kentän arvon laajalti , ja on arvostettu yli puoluerajojen , joten toivon todella että hänen kannan ottoa arvostettaisiin laajasti ja samalla ymmärrettäisiin kentä mahdollisuudet väistö kenttänä ,erilaisena harjoitus alueena ym.ym. myös puolustus hallinnon osana,siivili käyttö edellä kenttää voisi kehittää yleis hyödyllisen ja kriisin ajan tarpeita silmällä pitäen

  3. Erinomaista. Malmin kenttä pitää säilyttää ilmailukäytössä.

  4. Kenttä on säilytettävä historian vuoksi. Tulevaisuudessa ei tiedä miten paljon tolee käyttöä.On lyhyt jänteistä uskoa että täällä ei mikään muutu vaikka on nähty isojakin muutoksisa Euroopassa sekä ympri maailmaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *