Ehdotin parlamentaarista työryhmää

Eduskunnassa käytiin 20.9.2018 valtion ensi vuoden talousarvion lähetekeskustelu.

Pitämässäni puheessa toin esiin, että puolustushallinnon pääluokka nousee ensimmäistä kertaa yli kolmen miljardin euron. Se on 451 miljoonaa enemmän kuin mitä edellinen hallitus jätti perinnöksi neljä vuotta sitten. Puolustusministerinä voin olla tyytyväinen hallituksen esitykseen.

Hallituksen esitys sisältää 5,7 miljoonaa euroa puolustusvoimien henkilöstömäärän lisäämiseksi sadalla uudella viralla ja 2 miljoonaa euroa sopimussotilaiden palkkaamiseen. Tämä on kuitenkin vain laastaria puolustusvoimien henkilöstöpulaan, joka aiheutettiin puolustusvoimauudistuksen yhteydessä 2400 tehtävän leikkaamisella.

Mielestäni nyt olisikin erinomainen vaihe parlamentaariselle työryhmälle, joka voisi tehdä selvityksen puolustusvoimien henkilöstömäärästä ja sen mahdollisesta kasvattamisesta ensi vuosikymmenellä.

Myös tulevia hallitusneuvotteluja ajatellen olisi erinomainen asia, että parlamentaarisesti löytyisi yhteisymmärrys puolustusvoimien henkilöstömäärän lisäämisestä ja sen edellyttämistä resursseista.

Puheenvuoroni on kokonaisuudessaan luettavissa osoitteessa www.defmin.fi/puheet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *