Haastatteluni Iltalehdessä

Annoin Iltalehdelle 1.9.2018 laajan haastattelun ajankohtaisista aiheista. Kommentoin mm. Sinisten kannatuslukemia, tulevia eduskuntavaaleja sekä omia tulevaisuudensuunnitelmiani. Kasvisruokakohu ja kukkakaalipirtelökin on mainittu!

Haastattelussa käsiteltiin myös EU:n turvallisuuspolitiikkaa ja sen osalta Ranskan vetämää interventioaloitetta, johon Suomikin lähtee mukaan. Totesin, että Ranskan aloite täydentää voimassaolevia hankkeita – paitsi EU-puolustusyhteistyötä, myös Ison-Britannian johtamia Joint Expeditionary Force (JEF) -joukkoja ja Saksan kehysvaltioyhteistyötä. Saksan kehysvaltioyhteistyö on pitkälti teknistä puolustusvoimien suorituskyvyn kehittämistä, kun taas Ranskan interventioaloitteessa on enemmänkin kyse strategisesta kulttuurista: opitaan tunnistamaan meihin kohdistuvia uhkia ja pohditaan, miten niihin voidaan vastata.

Julkisuudessa vähemmälle huomiolle jääneen kansallisen puolustuksen kehittämisen osalta kerroin varusmiehistä ja kantahenkilökunnasta koostuvista, hiljattain perustetuista valmiusyksiköistä. Kyseessä on paljon suurempi asia kuin mikään kansainvälinen yhteistyöasiakirja, jonka olen tällä vaalikaudella tehnyt. Meillä on nyt tuhansia miehiä ja naisia valmiudessa kaiken aikaa – tämä on maailman kustannustehokkain valmiusjärjestelmä.

Haastattelu kokonaisuudessaan luettavissa osoitteessa https://www.iltalehti.fi/politiikka/201809012201174454_pi.shtm

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *