NOCO 18

Merivoimien johtama Northern Coasts 18 (NOCO18) -harjoitus järjestetään Suomessa 25.10.-8.11.2018. Harjoitukseen osallistuu noin 4000 sotilasta, yli 40 pinta-alusta sekä useita ilma-aluksia.  Kävin 6.11. tutustumassa harjoitukseen Hangossa.

Tapasin harjoituksen henkilöstöä sekä tutustuin toimintaan ja joukkoihin. Lisäksi tutustuin ruotsalais-suomalaisen taisteluryhmän SFNTG:n  (Swedish-Finnish Naval Task Group) harjoitustoimintaan sekä vierailin harjoitukseen osallistuvalla ruotsalaisella esikunta-alus HMS Carlskronalla. Vierailua aluksella isännöi sen päällikkö komentajakapteeni Fredrik Linder.

NOCO18-harjoitukseen saapuu osallistujia Suomen lisäksi 13 maasta. Harjoituksen tavoitteena on harjoitella merellisiä kansainvälisiä yhteisoperaatioita yksikkö- ja esikuntatasoilla sekä kehittää monikansallisten joukkojen yhteensopivuutta.

Tutustumassa NOCO 18 -harjoitukseen. Kuva: Puolustusministeriö.