Asian ytimessä

Vierailin MTV:n uudessa Asian ytimessä -ohjelmassa, jossa keskustelimme toimittaja Jaakko Loikkasen kanssa puolustuksen ajankohtaisista asioista.

Kävimme läpi Puolustusvoimien henkilöstöön ja toimintaan liittyviä, meneillään olevia selvityksiä. Tapaukset ovat valitettavia, mutta samaan hengen vetoon on sanottava, että hyvä kun selvitetään, järjestelmä siis toimii. Johtopäätökset tapauksista tulee vetää sitten, kun oikeusprosessit on käyty loppuun.

Puhuimme myös HX-hankkeesta. Julkisuudessa on käyty keskustelua siitä, ovatko puolueet sitoutuneet korvaamaan täysimääräisesti nykyiset 64 hävittäjää, joka on minimimäärä siihen, että koko maata pystytään uskottavasti ilmasta puolustamaan. Punavihreät ja perussuomalaiset ovat ilmaisseet, että vähempikin määrä heille sopisi. Kuten ohjelmassakin totesin, puolueet sitoutuivat puolustusselonteossa korvaamaan nykyisten hävittäjien suorituskyvyn turvallisuustilanne huomioon ottaen täysimääräisesti, jolloin tehtiin selväksi se että 64 on tässä suhteessa ehdoton minimimäärä. On Suomen puolustuksen kannalta vastuutonta politiikkaa ehdottaa tätä alempia lukemia. Vain vasemmistoliitto oli aikoinaan eri mieltä puolustusselontekoa eduskunnassa hyväksyttäessä.

Kuvakaappaus MTV3:n Asian ytimessä -ohjelmasta.

Voit katsoa koko ohjelman täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *