Kannattaako hötkyillä?

Helsingin Sanomat julkaisi Ulkopoliittisen instituutin tutkijan Charly Salonius-Pasternakin kolumnin, jossa tämä ehdottaa “trumppilaisittain” suomalaisjoukkojen pikaista poisvetämistä Afganistanin Resolute Support -operaatiosta. Kannatan toki itsekin vetäytymistä, nimittäin hallittua sellaista, mutta kannattaako juuri nyt hötkyillä? Pikemminkin tarvitaan strategista kärsivällisyyttä.

“Kun Afganistanin turvallisuusjoukkojen ja ylipäätään maan rakenteet ovat sillä tasolla, että ne pystyvät edes jotenkuten itsenäisesti hoitamaan maan turvallisuustilannetta, niin kansainvälisen operaation tarkoitus on täyttynyt”, totean Helsingin Sanomille.

Mitään ikuisuusoperaatioita ei tietenkään kannata ylläpitää. Afganistanin operaatiossa on kyse Suomen osalta ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, ei niinkään puolustuspolitiikasta.

Lue lisää tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *