Puolustusvoimat parhaimmassa valmiudessa sitten kylmän sodan

Pidin puheen 228. Maanpuolustuskurssin avajaisissa Helsingissä tänään. Puheessani tarkastelin puolustusvoimien toiminnallista kehittämistä, kansainvälistä puolustusyhteistyötä ja siihen liittyvää harjoitustoimintaa.

Totesin, että Puolustusvoimat ovat nyt parhaimmassa valmiudessa sitten kylmän sodan päättymisen. Sen ovat lopuillaan olevan hallituskauden lukuisat lainsäädäntöhankkeet, taloudelliset lisäresurssit sekä Puolustusvoimien toiminnallinen kehittäminen mahdollistaneet.

Nopeasti käyttöön saatavien valmiusjoukkojen lisäksi olemme kohentaneet koko maan kattavaa paikallispuolustusta kasvattamalla sodan ajan vahvuutta sekä kehittämällä vapaaehtoista maanpuolustusta. Strategisilla hankkeilla, Laivue 2020 ja HX, tähtäämme puolustusvoimien toimintakyvyn täysimääräiseen säilyttämiseen myös tulevaisuudessa. Puolustuksen kehittäminen on pitkäjänteisyyttä edellyttävä kestävyyslaji.

Tällä kuluvalla hallituskaudella puolustusta on kehitetty aktiivisesti myös kansainvälisen puolustusyhteistyön kannalta. Ruotsilla on kahdenvälisessä yhteistyössämme erityisasema, eikä maidemme välisen puolustusyhteistyön syventämiselle aseteta ennakkoon rajoitteita. Suomi on lisäksi liittynyt Saksan, Ison-Britannian ja Ranskan muodostamiin kehysvaltiokokonaisuuksiin.
Huomautin kuitenkin, että kansainvälistä yhteistyötä tehtäessä kansallisen puolustuksen edut ovat aina etusijalla. Puolustusyhteistyössä, kuten siihen liittyvässä harjoittelussa, Suomi päättää aina itse osallistumisensa tarpeet ja sisällöt.

Puheen voi lukea kokonaisuudessaan täältä: www.defmin.fi/puheet

2 thoughts on “Puolustusvoimat parhaimmassa valmiudessa sitten kylmän sodan”

  1. Olet paras puolustusministeri sitten….jaaa,a, koko 2000-luvun!

    Toivon ettet politikoi tuota hävittäjä lukumäärää. 64 on minimi niin monen asiantuntijan mielestä.

    Toivotan sinulle onnea ja menestystä!

  2. Kiitos palautteesta! Kyllä, 64 hävittäjää on minimi, josta ei sovi tinkiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *