49:s tapaaminen Ruotsin ministerin kanssa

Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist teki työvierailun Suomeen 8.2.2019. Tapaamisemme oli jo 49:s kuluvalla hallituskaudella. Sovimme seuraavasta tapaamisesta, jonka yhteydessä onkin syytä juoda kakkukahvit.

Hultqvist on toiminut puolustusministerinä vuodesta 2014 alkaen. Hän jatkaa tehtävässään myös pääministeri Stefan Löfvenin toisessa hallituksessa, joka muodostettiin 21.1.2019. Hultqvist on toiminut pisimpään eurooppalaisena puolustusministerinä Saksan Ursula von der Leyenin jälkeen, joka on ollut ministerinä vuodesta 2013.

Neuvottelut käytiin Santahaminan sotilassaarella Puolustusministeriön Vierasmajalla. – Kuva Niina Hyrsky.

Työvierailu Suomeen on Hultqvistin ensimmäinen kahdenvälinen ministeritapaaminen hänen uudella ministerikaudellaan. Keskustelimme mm. Suomen ja Ruotsin kahdenvälisestä puolustusyhteistyöstä, pohjoismaisesta puolustusyhteistyöstä sekä transatlanttisesta yhteistyöstä.

Talvinen Santahamina oli kauneimmillaan.

Asialistalla oli lisäksi mm. Suomen ja Ruotsin EU- ja Nato-yhteistyö, puolustusmateriaaliyhteistyö sekä lähialueen turvallisuuspoliittinen tilanne. Niin kuin aina, keskustelut sujuivat erinomaisessa, mutkattomassa hengessä. Haluamme molemmat tuloksia, ja niitä totta vie on saatukin. Suomen ja Ruotsin suhteet puolustuksen saralla ovat syvemmät kuin koskaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *