Kodista kaikki lähtee

Annoin Iltalehdelle haastattelun Münchenin turvallisuuskonferenssissa, johon osallistuin viikonlopun ajan. Haastattelussa, joka julkaistiin kahtena eri juttuna, käsiteltiin itse konferenssia sekä hallituskauden aikaansaannoksia ja Sinisten tilannetta.

Konferenssista totesin, että se on hyödyllinen ennen kaikkea verkostoitumismahdollisuuksien vuoksi. Esimerkiksi tässä kuussa Japanin kanssa allekirjoitettu yhteistyöasiakirja pohjustettiin viime vuoden Münchenin tapaamisessa.

Sinisen tulevaisuuden ehdokkaiden kannatuksen kerroin olevan korkeampaa kuin itse puolueen. Se on ongelma, joka poistuu vain ajan ja työn kautta.

”Olen realisti. Sininen tulevaisuus lähtee eduskuntavaaleihin taistelemaan olemassaolostaan, kun gallupit ovat mitä ovat. Tulevat eduskuntavaalit ovat selviytymistaistelu.”

Hallituskauden aikaansaannoksista tärkeimmäksi nousee valmiuden parantaminen, jonka eteen on tehty ennätysmäärä lainsäädäntöä. Työtä on ohjannut puolustusselonteko, joka toivottavasti laaditaan myös ensi kaudella. Väännöistä vaikeimmat ovat liittyneet puolustusbudjettiin. Lisärahoituksella on kyetty paikkaamaan puolustusvoimien puutteita erityisesti maavoimissa.

”Kokoomuksen ja keskustan maanpuolustustahto on julkisuudessa suurempaa kuin käytännössä, mutta olemme saaneet kiristämällä, uhkailemalla ja painostamalla lisäpanostuksia puolustukseen. Siitä en kiitä hallituskumppaneita, vaan sinistä tulevaisuutta ja edellistä viiteryhmää perussuomalaisia.”

Puolustusministerin tehtävä on muuttunut ja se on nykyään hyvin erilainen kuin esimerkiksi 1990-luvulla. Kansainvälisen yhteistyön tiivistyminen on lisääntynyt huomattavasti.

”Kahden tai useamman osapuolen välisiä yhteistyöasiakirjoja on allekirjoitettu tällä vaalikaudella kymmenen. Esimerkiksi Ruotsin puolustusministerin kanssa ehdin tapaamaan 50 kertaa. Se on aikamoinen määrä! Seuraajani saa käyttää aikaansa, jos aikoo panna paremmaksi.”

Maanpuolustushenkisyyden kerroin olevan kodin perintöä. ”Kodista kaikki lähtee. Sieltä saatu arvomaailma on näkynyt toiminnassa kaiken aikaa. Isälle ja äidille kiitos.”

Haastattelut voit lukea täältä ja täältä.

One thought on “Kodista kaikki lähtee”

  1. Oppositio räksyttää ja jopa valehtelee estottomasti, Lii Andersson ja kumppanit; hallitus ja oikeisto on hampaaton, liika sivistyskö kammitsoi ? Paasikivi puhui suoraan, ja Paasikivi oli sivistynyt. Nyt vihdoin Jussi Niinistö puhuu suoraan, meni
    Scheininiltä jauhot suuhun, hyvä !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *