Kannuksen kaupunginjohtaja

Olen aloittanut Kannuksen kaupunginjohtajan viranhoidon 1. lokakuuta 2020. Viime viikkoina olen saanut ajaa itseäni sisään tutustumalla Kannuksen elinkeinoelämään ja hallintoon, kuin myös moneen ystävälliseen ja kannustavaan kannuslaiseen. Kiitos lämpimästä vastaanotosta, tänne on ollut mukava tulla!

Kannus on maakuntansa kakkoskaupunki. Sellaisia kutsutaan myös seutukaupungeiksi. Eivät ne isoja kaupunkeja ole, mutta eivät aivan maaseutuakaan. Voisiko Kannusta luonnehtia maaseutumaiseksi pikkukaupungiksi, pilke silmässä ja nykytermiä käyttäen hybridikaupungiksi?

Keskipohjanmaan kunnissa on ollut paikoin kasvua väkimäärissä – tai ainakaan ei ole otettu takapakkia niin paljon kuin takavuosina. Vaikka alkuvuoden tilastotiedot eivät koko vuodesta totuutta kerrokaan, on tilanne lupaava. Itse asiassa en muista, että vuosiin tai vuosikymmeniin olisi ollut näin mielenkiintoista tilannetta. Onko suurkaupungistumisen megatrendi kääntymässä?

Muuttoliikettä maalta kaupunkeihin on hillinnyt koronasta aiheutunut taloustilanne. Toisaalta korona on tehnyt maalle muuttamisesta vetovoimaisempaa. Se on osoittanut, että varsin monet meistä voivat olla ainakin osin etänä töissä ja silti hommat hoituvat.

Maaseutumainen asuminen kiinnostaa suomalaisia entistä enemmän, samoin kotimaanmatkailu ja mökkeily. Tässä piilee mahdollisuuksia keskipohjalaisille kunnille. Ihmiset pohtivat yhä enemmän missä ja millä hinnalla haluavat asua, elää sekä lapsensa turvallisesti kasvattaa.

– –

Koska en ole enää aktiivinen päivänpolitiikassa, olen päättänyt keskittyä virkaani Kannuksessa ja ajaa vähitellen nämä jussiniinisto.fi -kotisivut alas. Ne ovat palvelleet käyttäjäänsä hyvin, julkinen kiitos ja tunnustus ylläpidolle – kiitos Kari!

Kiitos myös blogieni lukijoille kuluneesta vuosikymmenestä 2010-2020. Jatkossakin toki tulen julkaisemaan – nulla dies sine linea – esimerkiksi Lestijoki-lehdessä kolumneja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *