Sanottua

Jussi Niinistöstä mediassa sanottua. Lainausten yhteydessä hyperlinkit artikkeleihin, jos mahdollista. Huomio! Lainaukset edustavat kirjoittajiensa mielipiteitä!

“Puolustusministeri Jussi Niinistö soittaa minuutilleen kello 15.00 – kuten puolustushallinnon edustajalle kuuluu –, sillä puhelinhaastattelu on sovittu kello kolmeksi.”

Tommi Nieminen, Helsingin Sanomat 27.1.2019

“Ministerin mukaan valmius on parantunut. Nyt on ollut maavoimien kehittämisen vaalikausi. Seuraavana on vuorossa merivoimat ja sitten ilmavoimat. Parhaillaan taitetaan peistä tulevan hävittäjähankinnan määrästä. Niinistön mielestä hävittäjiä tarvittaisiin sata.”

Olavi Saarinen, Aamuposti 22.1.2019

“Ylen kyselyssä SDP, vihreät ja perussuomalaiset uskoivat nykyistä pienemmänkin määrän [hävittäjämäärän] riittävän. Se pillastutti puolustusminiesteri Jussi Niinistön (sin.), joka Ylen haastattelussa sanoi, ettei nykyistä niukempaa hävittäjämäärää kannattavien puolueiden pitäisi olla seuraavassa hallituksessa.”

Hämeen Sanomat, Muut lehdet -osio,  22.1.2019

Niinistöä paremmin omaa erikoisalaansa tuntevaa ministeriä on Suomessa tuskin nähty. Kun kuulija käy pitämään lyhyen esitelmän Suomen sotahistoriasta ennen kysymystään, pääsee ministeri näpäyttämään, miten tämä kaikki on hänelle sotahistorioitsijana toki jo entuudestaan tuttua.”

Marja Tyynismaa, Ilkka 18.9.2016

”Turvallisuuspolitiikassa ilmansuunnat ovat tärkeitä. Jussi Niinistön suunta on länsi. Tasaisesti ja värittömästi käyttäytyvään Niinistöön tulee lisää eloa, kun puhe kääntyy Ruotsiin ja sukellusveneisiin.”

Heikki Vento, Suomen Kuvalehti 23.10.2015

”Puolustusministeriön kansliapäällikön vaihdoksesta noussut kohu teki viimeistään kaikille selväksi, että Suomessa on uusi puolustusministeri, joka ei päätöksissään anna periksi. Jopa tasavallan presidentti Sauli Niinistö intoutui kuvailemaan sukunimikaimaansa jääräpäiseksi.”

Mikko Virta, Iltalehti 20.9.2015

Jussi Niinistö kiittelee kokoomusta, joka päätti viime kesän puoluekokouksessa irtaantua Ottawan sopimuksesta. Samalla hän pahoittelee, että kokoomuksen puoluejohto on puoluekokouspäätöksestä hiljaa.”

Hilkka Säävälä, Yle Uutiset 13.2.2015

”Hallituskuntoisuuttaan Soini itse sekä puoleen varapuheenjohtaja Jussi Niinistö ovat näyttäneet johtaessaan eduskunnan valiokuntia. Soinia on laajalti kiitetty asiallisesta ja järkevästä toiminnasta ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana. Myös Niinistö on johtanut puolustusvaliokuntaa ryhdikkäästi – häntä pidetään yleensä Soinin suosikkina puoluejohtoon, kun tulee väistymisen aika.”

Pääkirjoitus, Kainuun Sanomat 10.1.2015

”Yksi aktiivisimmista puolustuspoliitikoista, puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps), vaati useaan otteeseen Nato-selvitystä. Sille ei löytynyt poliittista tukea.”

Anna-Liina Kauhanen, Helsingin Sanomat 1.11.2014

”Perussuomalaiset suhtautuvat Suomen ja Ruotsin sotilasyhteistyöhön lämpimästi. Puolueen puheenjohtaja Timo Soini puhui sen puolesta viimeksi tiistaina. Asian takana on puolueen vakavasti otettavista voimista myös eduskunnan puolustusvaliokuntaa johtava Jussi Niinistö.”

Pääkirjoitus, Hämeen Sanomat 22.10.2014

”Kun eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps) esitti uuden selvityksen laatimista mahdollisen Nato-jäsenyyden vaikutuksista (LK 31.7.) noustiin Suomessa takajaloille. Nähtiin piru merrassa: ei mitään Nato-selvitystä, sehän voi lähentää Suomea Natoon.”

Pääkirjoitus, Lapin Kansa 10.8.2014

”Eduskunnan pääperussuomalaiset ovat kuumimmilla helteillä alkaneet nostattaa myös Nato-kuumetta. Viime viikolla skuuppipuutetta alkoi lämmitellä puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö esittämällä, että Suomen Nato-jäsenyyden eduista ja haitoista täytyy laatia selvitys.”

Pääkirjoitus, Demokraatti 6.8.2014

Niinistö on rakentanut koko poliittisen uransa hurraahenkisen isänmaallisuuden ja puolustushengen varaan, joten sitä ei tarvitse ihmetellä, ettei hänen laskutikustaan löydy kuin puolustusvoimien määrärahojen lisäyksiä.”

Pääkirjoitus, Demokraatti 6.8.2014

”Nato ei ole Jussi Niinistölle mörkö, mutta ei taikasanakaan.”

Varpu Kiviranta, Yle Uutiset 15.4.2014

”Asiallisen keskustelun kannalta on tervetullutta, että eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) ei näe isäntämaasopimuksessa viekastelua. Perussuomalaiset korostaa hallituskelpoisuuttaan näin myös Nato-kysymyksessä.”

Pääkirjoitus, Kaleva 24.4.2014

”Puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Jussi Niinistön (ps.) mukaan Suomessa on ’puolustusnihilistisiä ryhmiä’.”

Linda Pelkonen, Uusi Suomi 8.4.2014

”Yksi sentään saa Soininkin silmissä suuren arvon. Hän on Jussi Niinistö, jonka Soini näkee jo seuraajanaan perussuomalaisten johtajana. Ei kuitenkaan ihan heti, sillä Niinistö ei kiistattomasta kyvykkyydestään huolimatta ole Soinin mielestä vielä valmis vetämään puoluetta.”

Pääkirjoitus, Etelä-Suomen Sanomat 5.4.2014

”Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) aiheutti myrskyn vesilasissa vaatimalla Ottawan sopimuksella kiellettyjä jalkaväkimiinoja takaisin.”

Pääkirjoitus, Aamuposti 11.3.2014

Jussi Niinistö näkee itsessään Timo Soinin seuraajan. Auta ja varjele. Krimin kriisin aikana tämä kenraaliputkesta pudonnut puolustusvaliokunnan johtaja on rikkonut poliittisen limboilun ennätykset vaatimalla maamiinat takaisin, lisää puolustusrahoja ja armeijan valmiustilan nostamista.”

Olli Ainola, Talouselämä 9/2014

”Uudistuksen ongelmakohta on yksityisyyden suoja. Verottajalle kertyy valtava tietokanta suomalaisten liikkumisesta. Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Jussi Niinistö ehti nimittää sitä jo ’orwellilaiseksi ihmisten valvontajärjestelmäksi’.”

Pekka Tiinanen, Iltalehti 17.12.2013

”Kaikenlaisia tuulimyllyn lämmittäjiä sitä näköjään valitaan noin tärkeään rooliin, kuin puolustusvaliokunnan puheenjohtaja. Kai siellä nyt päteviäkin henkilöitä olisi ollut.”

Pekka Söderlund, Satakunnan Kansa 9.12.2013

”Kriisinhallintaoperaatioiden valmistelua ja arviointia on kritisoinut myös nurmijärveläinen puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö, joka on asiassa osaamisalueensa ytimessä. Niinistö on kyennyt pitämään profiilinsa perussuomalaiseksi harvinaisen korkealla julkisuudessa nimenomaan asiaosaamisella ja on ottanut asemastaan valiokunnan puheenjohtajan irti suurin piirtein kaiken mahdollisen. Ken muistaa kuka oli edeltävä puolustusvaliokunnan puheenjohtaja tai sitä ennen – tuskin kukaan.”

Arto Hägg blogissaan 8.12.2013

”Kriisinhallintaa on arvostellut myös eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.), joka on epäillyt, että puolustusministeriön kriisinhallintamääräraha on vain ’karkkiraha’, joka pitää käyttää sen kummemmin miettimättä. Katainen torppasi Niinistön näkemyksen ja katsoo sen kertovan asiantuntemattomuudesta.”

Vesa Sundqvist, Yle Uutiset 8.12.2013

”Miten mies, jonka viiteryhmän tärkein argumentti on sananvapaus, jonka nimissä saa nimitellä, lietsoa vihaa ja vääristää totuutta nimittämällä kaikkea tätä vaikkapa maahanmuuttokriittisyydeksi, on ensimmäisenä lyömässä luun kurkkuun jollekin toiselle, joka käyttää samaa sananvapautta? Ja kun kysyn, niin vastaan: järkyttävän helposti, sillä yleinen sananvapaus on vain minun vapauttani, ei muiden, Niinistö tuntuu ajattelevan.”

Seppo Turunen, Kainuun Sanomat 30.11.2013

”Kansanedustaja ja sotahistorioitsija Jussi Niinistö (ps) on näreissään. Niinistö on tehnyt kirjallisen kysymyksen Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan järjestelyistä. Häntä hiertää juhlia organisoivaan hallitukseen valittu vasemmistolainen rap-tähti Paleface alias Karri Miettinen, joka nimitti taannoin radiohaastattelussa marsalkka Mannerheimia sotarikolliseksi. Nyt Niinistö pelkää, että moinen ääriajattelu leimaa koko juhlavuoden suunnittelua. – – Niin tai näin kansanedustaja Jussi Niinistön huoli ääriajattelun pilaamasta itsenäisyyden 100-vuotisjuhlasta voidaan kuitata hätävarjelun liioitteluna.”

Jukka Ruukki, Tiede 3.12.2013

”Naisten kutsunnat saivat keskustelijoilta varsin laajan hyväksynnän. Jussi Niinistö (ps.) tosin letkautti, ettei vihollista pysäytetä tasa-arvolla tai valikoivalla asevelvollisuudella.”

Ari Helminen, Etelä-Suomen Sanomat 10.11.2013 

”Päivän todennäköisesti konservatiivisimman puheenvuoron piti Jussi Niinistö. Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja puolusti nykyistä asevelvollisuutta kovin sanoin – todeten muun muassa, että asevelvollisuus on tasa-arvoinen (’jokaisesta miehestä voi tulla kenraali’), sen lisäävän yhteiskunnan koheesioita (termi, jota edellinen puhuja sattumoisin oli avannut sanoin ’joukossa tyhmyys tiivistyy’) ja, että kansalaisilla pitää olla myös velvollisuuksia (naisetko eivät ole kansalaisia?). Yleisökysymykseen miksi velvollisuus kohdistuu vain miehiin Niinistö vastasi ensin retorisesti (’Miksi ei?’), sitten naisia alentavasti (’Maanpuolustus on kunniakysymys’) ja kolmatta kertaa kysyttäessä kustannuspaineisiin vedoten (’Emme tarvitse naisia’). Lopuksi hän totesi, että laittaa ’viimeiseen saakka kapuloita rattaisiin’ – ja poistui paikalta.”

Profeministimiehet, blogi 6.9.2013

Niinistö on nyt perussuomalaisten kakkosmies. Hän kiistää olevansa vara-Soini, mutta puheessa kuuluu jo uusi varmuus.”

Jarmo Huhtanen, Ilta-Sanomat 18.7.2013

”Vakaa dosentti Jussi Niinistö on sen sijaan jopa entinen kokoomuslainen. Arvokonservatiiveja onkin vuotanut myös perussuomalaisiin.”

Pääkirjoitus, Iltalehti 15.7.2013

”Nato-salaliittojen ohella perussuomalaisen ulko- ja turvallisuuspoliittisen ajattelun ominaispiirre on kaiken nykyisen ulko- ja turvallisuuspoliittisen toiminnan kategorinen vastustaminen. Tämä konkretisoituu erityisesti Jussi Niinistön blogiteksteissä.”

Matti Pesu, The Ulkopolitist 3.4.2013

”Keskiviikkoisesta eduskuntakeskustelusta voi päätellä, että pohjoismaisuus on hyvässä huudossa. Varauksellisinta kantaa edustaa perussuomalaiset, jonka armeijaspesialisti Jussi Niinistö arveli Suomen olevan Ruotsille yhä vain puskurivaltio.”

Toni Viljanmaa, Satakunnan Kansa 8.2.2013

”Perussuomalaisten puheenvuoron käyttänyt Jussi Niinistökin halusi lisää rahaa puolustusvoimille, mutta yhteistyön kanssa oli vähän niin ja näin. Koko sali pidätti hengitystä, kun Niinistö ääni väristen siteerasi ensin ruotsiksi ja sitten suomeksi Augustin Ehrensvärdin sanoja Suomenlinnan kuninkaanportista: ’Jälkimaailma, seiso täällä omalla pohjallasi äläkä luota vieraaseen apuun’.”

Ville Pernaa, Suomen Kuvalehden PolKom.fi-blogi 7.2.2013

”Puolustusvaliokunnan perussuomalainen puheenjohtaja Jussi Niinistö kuuluu näihin ’ehrensvärdiläisiin’, joiden mielestä Suomi ei milloinkaan voi luottaa sotilaallisen yhteistyöhön eikä apuun. Harvoin on puolueen ryhmäpuheenvuorossa sorruttu yhtä harkitsemattomaan ja loukkaavaan ilmaisuun kuin Niinistö keskiviikkona: ’Ruotsi on edelleenkin niin sanotusti valmis taistelemaan viimeiseen suomalaiseen.’”

Kainuun Sanomat, pääkirjoitus 7.2.2013

”Voihan olla, että maailman puolustuspolitiikan viisaus on keskittynyt Suomeen ja täällä vielä perussuomalaisten kansanedustajan Jussi Niinistön korvien väliin.”

Kari Huhta, Helsingin Sanomat 23.1.2013

Niinistö on puolustusvaliokunnan puheenjohtaja ja saanut siinä osaamisestaan kovasti kehuja.”

Pohjolan Sanomat, pääkirjoitus, 23.1.2013

Jussi Niinistö (ps.) pitäytyisi edelleen kansallisessa puolustuksessa. Niinistön näkemys olisi tietysti ihanteellinen siinä tilanteessa, että Suomella olisi riittävästi taloudellisia mahdollisuuksia itsenäisen puolustuksen ylläpitämiseen.”

Savon Sanomat, pääkirjoitus 16.1.2013

”Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Niinistö nousee puolueaktiivien suosikiksi, kun kyselyssä pyydettiin nimeämään sopivinta haastajaa Soinille. Tukensa Niinistölle antaa 26 prosenttia. Seuraavaksi eniten mainintoja keräävät kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (16%) ja europarlamentaarikko Sampo Terho (15%). Myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner (12%) kiilaa kansanedustaja Jussi Halla-ahon (7%) edelle.”

Eeva Lehtimäki, MTV3 6.1.2013

”Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö on pysynyt tasaisesti otsikoissa oman osaamisalueensa asioissa. Niinistö oli myös melkoinen piikki lihassa varsinkin edelliselle puolustusministerille Stefan Wallinille (r.).”

Pekka Pohjolainen, Kainuun Sanomat 28.12.2012

Soinin pitää kasvattaa itselleen seuraajaehdokkaita. (– –) Toistaiseksi vahvoja seuraajaehdokkaita ei ole. Heistä vahvin on puolustusvaliokuntaa johtava tohtori Jussi Niinistö, 41, mutta yksi vaihtoehto ei riitä.”

Mikael Pentikäinen, Helsingin Sanomat 21.10.2012

”Kansanedustaja, puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps) avasi keskustelun Upseerien lentolisästä hallitukselle tekemällään kirjallisella kysymyksellä. Sohaisullaan Niinistö ei tainnut tietää minkä Pandoran lippaan avasi, mutta ihailen miehen (tyhmän?)rohkeutta. Upseerien lentolisä on ollut vaiettu tabu, johon kukaan puolustusministeri tai PV:n komentaja ei ole halunnut tikullakaan koskea.”

Ammattisotilas 17.10.2012

”Kenraalien sanotaan valmistautuvan aina edelliseen sotaan. Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps) on pannut tässäkin asiassa paremmaksi, sillä kirjallisen tuotantonsa perusteella hän näyttäisi käyvän edellistä edeltävää ja vielä vanhempia sotia.”

Politiikan kulmapöytä, Helsingin Sanomat 23.3.2012

”Jos Timo Soini olisi hyväksynyt hallitusyhteistyöhön osallistumisen, maassa olisi suurella todennäköisyydellä perussuomalainen puolustusministeri. Ja edelleen hyvin suurella todennäköisyydellä tuo ministeri olisi Jussi Niinistö.”

Pääkirjoitus, Kaleva 21.3.2012

”Taisteluväsymys vaivasi jopa perussuomalaisia, joiden aloitteesta sananrieskaa väännettiin. Juuri heidän olisi pitänyt näyttää raatelevat kyntensä. Kun puheenjohtaja Timo Soini tuntui taivaltavan muissa maailmoissa, ei urhoollisesti ja erittäin pitkään papereista puhuneesta puolustusvaliokunnan puheenjohtajasta Jussi Niinistöstä ollut mestarinsa paikkaajaksi.”

Juha Ståhle, Aamulehti 1.3.2012

”Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Niinistö arvostelee voimallisesti suunnitteilla olevaa puolustusvoimien uudistusta. Niinistö on jatkuvasti kritisoinut haluja leikata puolustusvoimista ja on osannut odottaa kovaa esitystä, mutta silti hänkin on yllättynyt.”

Jenni Tamminen, Uusi Suomi 9.2.2012

“Vuosi 2015. Puolustusbudjetti on kymmenyksen pienempi kuin nyt. Jos puolustusvaliokunnan Jussi Niinistö (ps) on oikeassa, Suomen puolustuskyky on heikentynyt ja valtio matkalla kohti Natoa. Jos ei, oon maalla suhteessa pienempi, mutta tehokkaampi armeija.”

Miika Viljakainen, Aamulehti 22.1.2012

“Vaikka ei ole muistakaan nurmijärveläisistä perussuomalaisista valtuutetuista mitään hampaankoloissa, Niinistö oli se, jonka kanssa keskustelin eniten ja jonka kanssa tein yhteistyötä. Olimmehan molemmat kiinnostuneita muun muassa lasten, koululaisten ja lapsiperheiden asioista. Sillä, että hän oli perussuomalainen, ei ollut mitään merkitystä, vaan sillä, mitä työtä hän teki ja miten hän sen teki.”

Ana María Gutiérrez Sorainen, Uusi Suomi – Puheenvuoro 19.1.2012

“Tunnen Jussi Niinistön pitkältä ajalta. Hän on luotettava suomalainen mies.  Filosofian tohtori, dosentti ja perheenisä. Jussi Niinistö on pätevä ja arvostettu puolustuspolitiikan asiantuntija. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän pitkäaikaisena pääsihteerinä hän oli luomassa pohjaa Ison Jytkyn toteutumiselle. Perussuomalainen puolue- ja kenttäväki luottaa Jussi Niinistöön. Hyvä ja moraalinen työ muistetaan ja sitä arvostetaan.”

Timo Soini, ploki 13.1.2012

“Olen kauhean pahoillani Jussi Niinistön puolesta. En ole koskaan kuullut hänen suustaan yhtään rasistista lausuntoa.”

Pirkko Ruohonen-Lerner, Aamulehti 13.1.2012

Jussi Niinistö – kuten muutkin perussuomalalaiset – on täysiverinen kansanvallan kannattaja. Siksi hän syksyllä eduskuntakäsittelyssä vähennettäessä suoralla kansanvaalilla valitun presidentin valtaoikeuksia laukoi ottavansa varmistimen pois aina kuullessaan parlamentarismi-sanan presidentinvallan riisumisen yhteydessä. Siinä siis kansalta riistettiin kansalle kuuluvaa valtaa politikkojen itsensä käytettäväksi.”

Anssi Joutsenlahti, Anssin blogi 12.1.2012

“Vahva nimi seuraajaksi on kansanedustaja, puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö. Hän on tähän mennessä esiintynyt kiivaana isänmaallisena puolustusasioiden puoltajana. Moni uskoo, että Maanpuolustuskorkeakoulun dosentti Niinistö pystyy myös luovimaan ja että karismaakin löytyy.”

Hannele Muilu, YLE uutiset 17.10.2011

Jussi Niinistöllä oli hyvät valmiudet puolustusvaliokunnan puheenjohtajaksi, sillä hän on aiemmin toiminut Perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteerinä ja Maanpuolustuskorkeakoulun dosenttina. Eduskunnan tavat ja puolustusvaliokunnan käsittelemät asiat olivat ennalta tuttuja.”

Petteri Leino, Ammattisotilas 5/2011

“Olen hyvin hämmästynyt esimerkiksi Jussi Niinistöstä. Olen lukenut hänen teoksensa Bobi Sivénistä, äärettömän sivistyneesti kirjoitettu, hyvä kirja. Ihmettelen, mikä Niinistöäkin nyt riivaa, kun on lähtenyt parlamentarismia haukkumaan. Taas tämä huomion herättämisen himo!”

Riitta Uosukainen, Suomen Kuvalehti 25.9.2011

“Niinkin keskeiset perussuomalaiset kuin Jussi Niinistö tai Pirkko Ruohonen-Lerner ovat entisiä kokoomuslaisia arvokonservatiivien koti, uskonto, isänmaa -linjalta.”

Pääkirjoitus, Iltalehti 24.9.2011

Jussi Niinistöä on turha syyttää opportunismista, sillä hän lähti kokoomuksesta, kun perussuomalaisten kannatusluvut alkoivat nollalla.”

Olli Nurmi, Nykypäivä 23.9.2011

“Sen sijaan että Jussi Niinistöltä tivataan, haluaisiko hän todella turvautua aseelliseen välivaltaan kuullessaan puhuttavan parlamentarismista, tulisi kysyä, mitä Niinistön mielestä on se todellinen parlamentarismi, jota tulisi puolustaa.”

Ville Blåfield, Helsingin Sanomat 17.9.2011

Niinistö ilmeisesti koetti tavoitella humoristista sutkautusta puheensa lomaan. Pieleen meni. Aika ja paikka olivat vääriä. Vastavalittuna populistipuolueen kansanedustajana on suomalaisen parlamentarismin pyhätössä eduskunnassa vaarallista sutkauttaa demokratian riskeistä.”

Pääkirjoitus, Kaleva 16.9.2011

“Osa poliitikoista on tulkinnut lausuntojen kielivän siitä, että Halla-aho ja Niinistö halveksuvat demokratiaa. Myös perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamista on väläytelty.”

Mikko Välimaa, Helsingin Sanomat 15.9.2011

“Kielikuvaa mukaillen: Halla-ahon ja Niinistön olisi syytä panna varmistin päälle. Kielenkäyttö alkaa olla sitä luokkaa, että jos Soini ei pane heitä kuriin, eduskunnan on tehtävä se. Eduskuntakausi on päässyt hädin tuskin alkuun, kun perussuomalaisten edustajia on jo laukalla.”

Pääkirjoitus, Kaleva 15.9.2011

Niinistö irvaili eduskunnassa parlamentarismille ihan samassa sävyssä kuin 30-luvun susitaipaleet ja göbbelsit!”

Raimo Viirret, Kainuun Sanomat 14.9.2011

“Perussuomalaisilla on toinenkin merkittävä paikka eduskunnassa, joka voi johtaa ristiriitoihin. Puolustusvaliokuntaa johtaa Jussi Niinistö, joka on selväsanaisesti tyrmännyt jokseenkin kaikki esillä olleet ajatukset puolustusvoimien uudistamisesta. (– – ) Hän tullee olemaan hallituksen puolustussuunnitelmille samanlainen kanto kaskessa kuin kaimansa Halla-aho omalla tontillaan.”

Pääkirjoitus, Kainuun Sanomat 29.8.2011

“Perussuomalaisen eduskuntaryhmän entinen pääsihteeri ja Vapaussoturi-lehden päätoimittaja. Kuivahkon ilmaisun turvallisuuspoliittinen asiantuntija, josta veikattiin jopa puolustusministeriä.”

Suomen Kuvalehti 18/2011

“Yksi asia on varma, Kaartin korttelissa voidaan lopettaa nitrojen ja verenpainelääkkeiden yliannostus. Varman tiedon mukaan Kaartin korttelissa rasvattiin köyttä pääsiäisen jälkeen, kun Timo Soini (PS) kertoi Jussi Niinistön (PS) olevan seuraava puolustusministeri. “

Petteri Leino, Aliupseeriliiton puheenjohtaja blogissaan 22.5.2011

“Ainakin puolustusvaliokunnan puheenjohtajaksi valittua Jussi Niinistöä (ps.) voisi luonnehtia reserviläisten asialla olevaksi mieheksi.”

Kimmo Karinen, Helsingin Reservin Sanomat 4/2011

Soini on voinut luottaa, että Jussi Niinistö opastaa muita perussuomalaisia kansanedustajia ja auttaa aina Soinia. Tunnollinen puolueen mies pääsi nyt kansanedustajaksi, saanee ministerinsalkun tai hyppää eduskuntaryhmän pääsihteerin paikalta 39 hengen eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi.”

Mika Lehto, Ilta-Sanomat 21.4.2011

“Perussuomalaisten uuden kansanedustajan Jussi Niinistön nimi oli puolueen mahdollisella ministerilistalla jo ennen vaaleja. Niinistö on sotahistorioitsija, ja niinpä häntä on soviteltu puolustusministerin paikalle. Tuli salkku tai ei, linja on selvä: asevelvollisuus pysyy, ei Natoon ja vain Dragsfjärdin [p.o. Dragsvikin] varuskunnan voi lakkauttaa. Niinistöä kannatti liki 5 000 äänestäjää. Kotikentällään Nurmijärvellä hän voitti itsensä Timo Soinin.”

Matti Marjamäki, Aamuposti 21.4.2011

Turvaa vapaa Suomi